Uganda’da tespit edilen 3 yeni Ebola vakasıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 5’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı, artan risk nedeniyle toplu ulaşımı 4 hafta süreyle durdurma kararı aldı.
Uganda Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 yeni Ebola vakası tespit edildiğini duyurdu. Yeni vakalar arasında, ilk hastayı taşıyan bir şoför, virüse maruz kalan bir sağlık çalışanı ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) vatandaşı bulunuyor.
Bakanlık, tespit edilen vakaların tamamının gözetim altında olduğunu ve temaslıların takip edildiğini belirtti. Toplum içinde henüz yerel bir yayılımın tespit edilmediği vurgulandı. Uganda’da görülen vakaların, komşu KDC’deki ‘Bundibugyo virüsü’ salgınıyla bağlantılı olduğu bildirildi.
Bu yeni vakalarla birlikte Uganda’daki toplam Ebola vaka sayısı 5’e ulaştı. Sağlık Bakanlığı, artan Ebola riski nedeniyle sınır bölgelerinde temaslı takibi ve aktif gözetim çalışmalarını genişletti.
Bakanlık, Uganda’nın batısı ile KDC’nin doğusundaki sınır hattında sağlık ekiplerinin konuşlandırıldığını ve erken uyarı sistemlerinin güçlendirildiğini açıkladı. KDC’nin Ituri bölgesinde Ebola vakalarının artması, Uganda ile olan sınır ötesi yolcu trafiğinin askıya alınmasına neden oldu.
Sağlık yetkilileri, KDC’de bugüne kadar yaklaşık 160 şüpheli vakanın tespit edildiğini ve bu vakaların çoğunun yüksek bulaşma potansiyeli taşıdığını belirtti. Uganda’da toplu ulaşım faaliyetleri, feribotlar ve sınır ötesi otobüsler dahil olmak üzere, 4 hafta süreyle durduruldu. Kargo ve gıda taşımacılığına ise belirli koşullar altında izin veriliyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), KDC ve Uganda’daki Ebola vakaları nedeniyle uluslararası risk seviyesinin yükseldiğini bildirdi. Örgüt, ülkelerden geniş çaplı sınır kapatma yerine sağlık temelli kontrol ve gözetim önlemlerini sürdürmelerini istedi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap