Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 218 projeye 2.5 milyar lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Yatırımların 4 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 2.5 milyar liralık hibe desteği ödemesi yapılacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, modern altyapılar ve teknolojik dönüşümle tarımsal üretimi artırma hedefini yineledi.
Bakan Yumaklı, IPARD III Programı’nın 7. ve 9. başvuru çağrı ilanlarının değerlendirmelerinin tamamlandığını belirtti. Bu kapsamda, makine parklarından et, süt, yumurta ve kanatlı eti üretimine kadar geniş bir yelpazede sunulan 218 proje, toplamda 2.5 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı.
Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, Türkiye ekonomisine yaklaşık 4 milyar lira değerinde önemli bir yatırım kazandırılması hedefleniyor. Yumaklı, desteğin üreticilere ve millete hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap