TPAO ve Petrogas’ın Kırklareli’ndeki petrol işletme ruhsatı, Enerji Bakanlığı tarafından 2032’ye kadar uzatıldı. Detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Kırklareli’ndeki petrol işletme ruhsatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ağustos 2032’ye kadar uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, bu uzatma kararı sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ve yatırım-üretim programı göz önünde bulundurularak alındı.
Kırklareli’nde bulunan ve ‘ARİ/PPG-TPO/K/E19-d4-1’ pafta numarasıyla tanımlanan petrol işletme ruhsatının süresi, ilgili bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi. Ruhsatın mevcut haliyle geçerlilik süresi 2032 yılına kadar uzatılmış oldu.
Ayrıca, kararda ruhsatın kalan yasal süresinin, sahada gerçekleştirilecek üretim ve geliştirme çalışmalarının sonuçlarına göre talep edilmesi halinde uzatılabileceği de belirtildi. Bu durum, bölgedeki petrol çıkarma ve geliştirme faaliyetlerinin gelecekteki potansiyeline işaret ediyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap