Lübnan’ın güneyindeki Habbuş beldesine İsrail saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Sur’da da 24 kişi etkilendi.
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Habbuş beldesine hava saldırısı düzenledi. Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA) verilerine göre, bu saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.
Aynı gün İsrail güçleri, Lübnan’ın güneyindeki Sur kentinde bulunan el-Alem Kavşağı’nı da hedef aldı. Bu saldırıda ise 24 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
İsrail ordusu, 2 Mart’tan bu yana Lübnan geneline yönelik hava ve denizden yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Bu tarihte, Lübnan’dan atılan füzelerin ardından kuzey İsrail’de sirenler devreye girmişti.
İsrail, saldırılarını Beyrut’u da hedef alacak şekilde genişletmiş ve Lübnan’da kara işgalini artırma kararı almıştı. 2 Mart’tan itibaren kaydedilen verilere göre, Lübnan’da İsrail saldırılarında toplam 1072 kişi yaşamını yitirdi.
Lübnan Sosyal İşler Bakanı Hanin es-Seyyid, ülkedeki yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığını açıkladı. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutunu gözler önüne seriyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap