Düzce Bilim Merkezi, 6 Mayıs’ta başlayacak 45 günlük ücretsiz robotik kodlama atölyesiyle 10 yaş üzeri çocukları bilimle buluşturuyor.
Düzce Bilim Merkezi, 29 Nisan 2026 tarihinde yaptığı duyuruyla 10 yaş ve üzeri çocuklara yönelik “Robotik Kodlama Atölyesi” başlatacağını açıkladı. 6 Mayıs 2026’da başlayacak 45 günlük ücretsiz eğitim programı, 24 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek. Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek bilim merkezi olan Düzce Bilim Merkezi, bu atölyeyle gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Program, Düzce’deki Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan merkezde gerçekleşecek.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önem verdiği Düzce Bilim Merkezi, düzenlediği aylık atölyelerin yanı sıra özel eğitim programlarıyla da dikkat çekiyor. Merkez, farklı yaş gruplarına yönelik birçok uygulama atölyesini hayata geçirerek bölgedeki gençlere hitap ediyor. Robotik Kodlama Atölyesi de bu kapsamda, bilim meraklılarını teknolojiyle buluşturacak.
Robotik Kodlama Atölyesi, 10 yaş ve üzeri tüm çocukların katılımına açık olacak. Eğitimler, Düzce Bilim Merkezi’nin Cumhuriyet Mahallesi 1933. Sokak No: 1 adresindeki tesislerinde ücretsiz olarak verilecek. Katılımcılar, 45 günlük süreçte robotik ve kodlama alanında temel bilgiler edinerek pratik uygulamalar yapma fırsatı bulacak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap