Dünya Bankası, ‘Yeşil ve Geleceğin Şehirleri Projesi’ için İller Bankası’na 191,5 milyon Euro finansman sağladı. Proje, sürdürülebilir kentleşme ve altyapı yatırımlarını hedefliyor.
Türkiye’nin sürdürülebilir şehirler hedefleri doğrultusunda hayata geçirilecek ‘Yeşil ve Geleceğin Şehirleri Projesi’ için Dünya Bankası’ndan 191,5 milyon avro finansman sağlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın girişimiyle Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, projeye onay verdi.
Bu finansman, projenin ana uygulayıcısı olan İller Bankası’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi altında aktarılacak. Proje, belediyelerin kent içi ulaşım, içme suyu ve atık su altyapısı gibi kritik alanlardaki yatırımlarını desteklemeyi amaçlıyor.
Yeşil ve Geleceğin Şehirleri Projesi’nin bir diğer önemli hedefi ise belediyelerin kurumsal ve teknik kapasitelerini artırmak. Bu sayede yerel yönetimlerin sürdürülebilirlik ve dirençlilik konularında daha etkin rol alması hedefleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projenin onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada, 2026 yılı itibarıyla sağlanan uygun koşullu dış finansman miktarının yaklaşık 4,5 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şimşek, sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refahı önceliklendiren ekonomi programı çerçevesinde, belediyelerin altyapı yatırımları ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik desteklerin devam edeceğini vurguladı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap