SON DAKİKA
--:--:--

Trump Netanyahu’ya Sert Çıktı Lübnan Geriliminde

Axios’un haberine göre Trump, Lübnan gerilimini tırmandırdığı için Netanyahu’ya sert çıktı. Görüşmede “Sen kahrolası bir delisin” dediği iddia edildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump Netanyahu’ya Sert Çıktı Lübnan Geriliminde

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan’daki gerilimi tırmandırdığı gerekçesiyle Netanyahu’ya sert tepki gösterdiği iddia edildi. Axios’un üst düzey ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre Trump, Netanyahu’nun İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Lübnan’da orantısız güç kullandığını savundu.

Trump Netanyahu’ya Ateş Püskürdü

Trump, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarının farkında olduğunu ve İsrail’in karşılık verme hakkı bulunduğunu belirtti. Ancak Trump, Netanyahu’yu İran’la ateşkesi uzatma çabalarını zorlaştırdığı gerekçesiyle eleştirdi. İddialara göre Trump, Netanyahu’ya “Sen kahrolası bir delisin” ifadesini kullandı.

Görüşmede Trump’ın, Netanyahu’nun yolsuzluk davasını ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’dan af dileme çabalarını hatırlatarak, “Ben olmasaydım hapiste olurdun. Arkanı kolluyorum. Herkes senden nefret ediyor. Bu yüzden herkes İsrail’den nefret ediyor. Ne yaptığını sanıyorsun?” dediği öne sürüldü. Netanyahu’nun ise bu sözlere karşılık olarak, “Tamam, tamam, her şeyin yolunda olduğundan emin olun” dediği aktarıldı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, söz konusu iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Trump Görüşmeyi ‘Verimli’ Bulmuştu

Bu iddiaların aksine, Trump görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Netanyahu ile “çok verimli bir görüşme” gerçekleştirdiğini belirtmişti. Trump, Beyrut’a asker gönderilmeyeceğini ve geri çevrilen askerlerin olduğunu ifade etmişti. Ayrıca üst düzey temsilciler aracılığıyla Hizbullah ile de temas kurduğunu ve tüm çatışmaların durdurulması konusunda anlaşmaya varıldığını söylemişti.

Ancak Netanyahu, Trump’ın açıklamalarına rağmen Lübnan’daki saldırıların devam edeceğini belirtmişti. Netanyahu, Hizbullah’ın saldırıları durdurmaması halinde İsrail’in Beyrut’taki hedefleri vuracağını ve operasyonların planlandığı gibi süreceğini ifade etmişti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İran’dan Kızıldeniz Tehdidi ABD Saldırırsa Husiler Devrede
İran’dan Kızıldeniz Tehdidi ABD Saldırırsa Husiler Devrede
Zelenskiy’den Türkiye ve Fidan’a Barış Çabaları İçin Teşekkür
Zelenskiy’den Türkiye ve Fidan’a Barış Çabaları İçin Teşekkür
ABD Irak Seyahat Uyarısı Teyakkuzda Olun Çağrısı
ABD Irak Seyahat Uyarısı Teyakkuzda Olun Çağrısı
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması Seyrüsefer Özgürlüğü Vurgusu
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması Seyrüsefer Özgürlüğü Vurgusu
Suriye Halk Parlamentosu Tarihi Oturumla Açıldı
Suriye Halk Parlamentosu Tarihi Oturumla Açıldı
Trump Hürmüz Boğazı’nı Ele Geçireceğiz Dedi
Trump Hürmüz Boğazı’nı Ele Geçireceğiz Dedi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.