İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinliyi öldürdü. Hedefte Hamas komutanı İzzeddin el-Haddad vardı.
İsrail ordusu, 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 7 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırının hedefi, Gazze Şehri’nin batısındaki Rimal Mahallesi’nde bulunan bir konut ve sivil araç oldu.
Filistinli kaynaklar, İsrail’in düzenlediği hava saldırısında birkaç füzenin bir binaya isabet ettiğini belirtti. Olay, büyük bir yıkıma yol açarken, binada yangın çıktığı da rapor edildi. Yaralılar, bölgedeki Şifa Hastanesi’ne nakledildi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi ile Savunma Bakanı Israel Katz, ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail ordusunun Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı İzzeddin el-Haddad’ı hedef alan bir operasyon gerçekleştirdiği duyuruldu. Hamas’tan ise operasyona ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.
İsrail yönetimi, İzzeddin el-Haddad’ı 7 Ekim 2023’te başlayan çatışmalar sırasında İsrail ordusuna yönelik saldırıları koordine etmekle suçluyordu. El-Haddad’ın bu saldırıların yönetiminde rol aldığı iddia ediliyordu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap