TÜİK, mart ayı ciro endekslerini duyurdu. Toplam ciro yıllık bazda %34,6 artarken, sektör bazında farklılıklar dikkat çekti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, martta aylık bazda yüzde 4,4 artış kaydetti.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, mart ayında yıllık bazda yüzde 34,6’lık bir yükseliş gösterdi. Bu veri, Türkiye ekonomisindeki ticari faaliyetlerin genel durumuna işaret ediyor.
Sanayi sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, mart ayında yıllık bazda yüzde 33,2 oranında arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 5,7’lik bir yükseliş sergiledi.
İnşaat sektöründe ise takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi mart ayında yıllık bazda yüzde 22 artış gösterdi. Ancak, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi şubat ayına kıyasla yüzde 0,9’luk bir azalış gösterdi.
Ticaret sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35,9’luk bir artışa ulaştı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki aya kıyasla yüzde 4,9’luk bir yükseliş kaydetti.
Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, mart ayında yıllık bazda yüzde 36,5 oranında artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2,8’lik bir yükseliş sergiledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap