SON DAKİKA
--:--:--

Trump’tan İran’a Hürmüz Boğazı Tehdidi: Pilot Kurtarma Operasyonu Detayları Açıklandı

ABD Başkanı Donald Trump, düşürülen savaş uçaklarının pilot kurtarma operasyonunu anlatırken İran’a Hürmüz Boğazı konusunda sert bir uyarı yaptı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump’tan İran’a Hürmüz Boğazı Tehdidi: Pilot Kurtarma Operasyonu Detayları Açıklandı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da düşürülen ABD savaş uçaklarının pilotlarının kurtarılması operasyonuna dair detayları kamuoyuyla paylaştı. Trump, açıklamalarında İran’a Hürmüz Boğazı’nı açmaması halinde “cehennemi yaşatma” tehdidinde bulundu. Social Truth platformu üzerinden yapılan duyuruda, Pazartesi günü Oval Ofis’te ordu yetkilileriyle bir basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

Pilot Kurtarma Operasyonunun Detayları

Başkan Trump, Social Truth hesabından yaptığı ilk açıklamada, ağır yaralı ve cesur bir F-15 mürettebat üyesi albayın kurtarıldığını bildirdi. İran ordusunun yoğun arama yaptığı sırada kurtarma operasyonunun gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu tür bir kurtarma operasyonunun “insan ve teçhizat” için tehlikeli olması nedeniyle nadiren yapıldığı vurgulandı.

Trump, ilk baskında İran semalarında güpegündüz yedi saat geçirilerek pilotun kurtarıldığını belirtti. Operasyonda görev alan herkesin inanılmaz bir cesaret ve hüner sergilediğini dile getirdi. ABD Başkanı, Pazartesi günü saat 13:00’te (TSİ 20.00) Oval Ofis’te ordu yetkilileriyle basın toplantısı yapacağını duyurdu.

Hürmüz Boğazı İçin Sert Uyarı

Donald Trump, daha sonra yaptığı ikinci bir açıklamayla Hürmüz Boğazı konusunda sert bir mesaj verdi. İran’a hitaben “Şu kahrolası Boğaz’ı açın alçak budalalar yoksa cehennemi yaşarsınız” ifadelerini kullandı. Trump, Salı gününün İran’da hem Santral Günü hem de Köprü Günü olacağını sözlerine ekledi.

Olayların geçmişine bakıldığında, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun 3 Nisan tarihinde ülkenin orta kesimlerinde bir savaş uçağını hava savunma sistemleriyle düşürdüğü açıklanmıştı. İran basını, ABD’ye ait savaş uçağının pilotunun yakalanmış olabileceği yönünde haberler yayımlamıştı.

ABD basınına konuşan yetkililer, uçağın düştüğünü doğrulamış ve mürettebattan bir kişinin kurtarıldığını belirtmişti. New York Times gazetesi, Hürmüz Boğazı yakınlarında ikinci bir ABD savaş uçağının daha düşürüldüğünü ve pilotunun kurtulduğunu yazmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, düşürülen F-15E savaş uçağının ikinci pilotunun da kurtarıldığını daha önce duyurmuştu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İran’dan Kızıldeniz Tehdidi ABD Saldırırsa Husiler Devrede
İran’dan Kızıldeniz Tehdidi ABD Saldırırsa Husiler Devrede
Zelenskiy’den Türkiye ve Fidan’a Barış Çabaları İçin Teşekkür
Zelenskiy’den Türkiye ve Fidan’a Barış Çabaları İçin Teşekkür
ABD Irak Seyahat Uyarısı Teyakkuzda Olun Çağrısı
ABD Irak Seyahat Uyarısı Teyakkuzda Olun Çağrısı
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması Seyrüsefer Özgürlüğü Vurgusu
ABD’den Hürmüz Boğazı Açıklaması Seyrüsefer Özgürlüğü Vurgusu
Suriye Halk Parlamentosu Tarihi Oturumla Açıldı
Suriye Halk Parlamentosu Tarihi Oturumla Açıldı
Trump Hürmüz Boğazı’nı Ele Geçireceğiz Dedi
Trump Hürmüz Boğazı’nı Ele Geçireceğiz Dedi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.