Rekabet Kurulu, Haribo’nun rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. İddialar neler, süreç nasıl işleyecek?
Rekabet Kurulu, Haribo hakkında yumuşak şeker pazarındaki rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma açtı. Kurulun açıklamasına göre, ocak ayında başlatılan ön araştırma tamamlandı ve elde edilen bulgular soruşturma açılması için yeterli görüldü.
Rekabet Kurulu, Haribo’nun hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti engellediği, rakiplerini dışladığı ve satış noktalarının yeniden satış fiyatlarına müdahale ettiği iddialarını değerlendirecek. Bu kapsamda, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edilip edilmediği araştırılacak.
Rekabet Kurulu tarafından bir soruşturma açılması, ilgili teşebbüsün kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmiyor. Soruşturma süreci, iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesini amaçlıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap